Veracruz

Nu har vi Love-semester :-) solar och badar i mexikanska golfen och i poolen pa vart ***** (femstjarniga) hotell i Veracruz. Vagorna var hoga och vi fick salt i ogonen =D. Marten badade mest i havet igar konstigt nog.


Alla har blivit bruna men Love har blivit brunast pa armarna. Vi har atit brunch tva dar i rad; pizza och pannkakor (hot cakes), empanadas (piroger) och agua de jamaica som smakar som mormors saft. Love har spillt mormorsaft pa sin t-shirt. Vi tar med den till Finland sa far mormor tvatta den for att hon ar bra pa flackar.

Mole poblano som vi skulle smaka var ingen h'o'jdare. Vi har inte 'a'tit sjalva mole poblano men vi har atit mole de pollo. Marten har shoppat shorts i ett stort kopcentrum nara hotellet. Igar var det jattevarmt och viblev svettiga pa tio sekunder med tanke pa den fuktiga luften.

Att aka nattbuss var ingen hit. Bussen var lite forsenad och vi sprang runt pa plattformen, Astrid fragade manga om vilken buss som skulle ga till Veracruz och till sist var det en man som sa att bussen skulle komma snart, "calma baby" sa han till henne =) Vi var framme 4.30 pa morgonen. I bussen fanns det ac sa vi fros nar vi steg av, men varm och fuktig luft slog emot oss. Ut fran terminalen fick man inte ga hur som helst utan vi blev visade ut en annan vag an den vi tankt, nar vi inte forstod blev vi kallade gringos. Det blev vi ocksa kallade i morse nar vi begarde menyn nagra minuter innan restaurangen oppnade, men vi tar det inte sa hart.

Det fanns en massa taxin vid bussterminalen men vi promenerade med all var packning mot centrum. Pa vagen stannade vi till och at snacks men fortsatte snabbt nar vi fick sallskap av en ratta :-( Vi gick vidare till hamnen och satt dar en stund. Astrid fragade efter vagen till vart hotell och vi fick reda pa att det lag atta km ifran hamnen. Vi tog en taxi dit kl 7 och fick checka in fastan vi egentligen inte skulle gora det forran kl 15 :-) Gissa om vi kande oss som luffare, vi som sovit i kladerna vi hade pa oss, trotta och smutsiga med ryggsackar och sa kom vi till ett jatteflott hotell. Love blev overlycklig.

I gar kvall tog vi en taxi till el Zócalo och gick runt ett tag innan vi hittade en restaurang. Maten var god men stallet var sa dar, vi blev storda ideligen av forsaljare som sprang runt. Tragiskt nog ocksa flera barn. Oppna bussar med juldekorationer/lampor akte runt och det var upptradanden lite har och var. Vi orkade inte stanna lange for alla var jattetrotta, vi sov fran 21 - 7 (Mona) 8 (barnen).

Nu ska vi ga och bada och sola igen innan vi checkar ut. Vi vet inte riktigt hur vi ska gora sedan med all packning; i kvall ar vi pa vag till Oaxaca men bussen gar forst 23:15. Det ordnar sig sakert.

Kyligt ar ca 12 - 15 grader, varmt ar ca 25 grader. Har i Veracruz ar det varmare an i DF, vi behovde inga trojor igar kvall. Paola och Kjell, vi maste traffas nar vi kommer hem sa ni far beratta om Rom :-D Mona passar inte i sombrero, hon har dessutom redan tillrackligt att slapa pa ;) Astrids tolkersattning far vi diskutera....


Kommentarer
Postat av: Paola & Kjell

Buenas noches gringos:-)

Jag håller mig till de svenska regler när det gäller OB-ersättning för utförda tolktjänster utomlands:-)go Astrid go...

Äntligen fick barnen bada och sola, du med för den delen. Snart borde du prova att gå på ngt danställe och släppa loss. Mexikanerna skulle bli som galna efter dig: "señorita guapa"

Kollar varje dag er blogg, så himla kul!

Kram Paola & Kjell

2008-12-17 @ 18:40:57
Postat av: Nathalie

Usch vad jag blir avundsjuk ! :D det låter så skönt alltihop :) Roligt att läsa, så fortsätt att skriva :D ha de bra ! :D kram

2008-12-17 @ 20:26:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0