Vagorna i Stilla havet ar hoga

Love och Marten har surfat pa vagorna i typ fem timmar idag, gissa om de ar bruna/roda. Marten fragade om han blir lika blek som vanligt om han flagar och nar Mona svarade ja sa Marten "fem timmars jobb at h-e"....Astrid har tyvarr inte kunnat sola och bada idag, for hon madde inte bra nar vi kom fram imorse. Hon har lite ont i magen och huvudvark sa hon har kurerat sig med avslagen coca cola, chips och massor av vatten idag. Astrid som har varit mest forsiktig och formanat oss andra har forhoppningsvis anda inte drabbats av sin hamnd. Hon kanner sig lite battre nu mot kvallen sa vi hoppas hon ar pa benen imorgon. Planen ar att vi ska ta oss ut pa havet nagra timmar. PE ar ett surfstalle och vid den stranden vi bor ar det sarskilt bra surfvagor. Vagarna ar inte sa bra har men det jobbas pa det. Det ar val kanske inte direkt nagot stalle for barnfamiljer, men det finns taxi sa vi kan hitta en annan strand.

Vagen fran Oaxaca till Puerto Escondido ar pa kartan inte lang, men resan tog tio timmar. Forsta etappen var slingriga serpentinvagar nerat mot kusten, Mona hoppades att bussen hade bra bromsar och det verkade den ha. Pa morgonen nar det ljusnade gick det att titta ut pa landskapet. Det ar mycket gronare och bordigare har, visserligen var det morkt nar vi akte fran DF till Veracruz, men det sag kargare ut. Minsta lilla bro har ett eget namn om den sa ar fem meter lang. Ibland kanns namnet langre an bron.

Vi kom fram till PE halv atta ungefar och eftersom det inte fanns nagon bagageforvaring pa bussterminalen tog vi en taxi till hotellet direkt. Dessforinnan kom Love pa att sombrerorna blev kvar pa bussen nar vi steg av, som tur var hann vi hamta dem innan bussen akte vidare. Nu blir det vadslagningstavling om vi far med oss dem hem eller inte, vad tror ni? Det var inga problem att checka in pa hotellet tidigt, Mona fick lite skall for att hon bokat Marten som barn da gransen gar vid 12. Men det var inte tal om att betala mer eller ta fram kreditkortet som pa hotellet i Oaxaca, dar portieren ville ha betalt for strykning nar vi akte och det ar ett stort skamt eftersom vi knappast ens stryker hemma. Pa det har hotellet har de tvatteri sa vi har lamnat in nagra plagg for tvatt sa att vi klarar oss hem. Inga klader kanns frascha langre for allt far en speciell lukt har i Mexico. Jeansen som vi akte hit i och som vi ska ha nar vi aker hem har vi ocksa pa bussen eftersom det ar ganska kallt. De kan nastan sta av sig sjalva, men vi hoppas vara medresenarer har overseende. Det gar inte att vara sa tjusig som backpacker =)

Pa tva av hotellen har vi haft tva rum och pa tva har vi haft ett rum, men vi har sovit tillsammans alla natter eftersom sangarna har varit sa breda. Fattar inte varfor det inte gar att boka fyra personer per rum pa vissa hotell fastan vi gott och val far plats.

Maten idag har varit mui bien, Mona och Love at raktacos i repris ikvall medan Marten at kyckling. I morse var det bade enchiladas, omelett och hot cakes. Mona alskar den mexicanska maten (forutom bonorna) och ska ta med sig en kock harifran och oppna mexikansk restaurang i Eskilstuna :)

Trakigt idag med 0 kommentarer, men vi forstar att alla har brattom med julstok. Mona tycker det ar sa skont att slippa det, slippa se stressade manniskor som inte har tid. I Mexico firas posada fran 16 - 24 december och det ar en del festande ute pa gator och torg. Men for ovrigt har vi inte sett en enda stressad mexican.

Adios amigos

Kommentarer
Postat av: Paola & Kjell

Buenos dias para todos!

Här håller alla på med julklappar och allt annat som hör till jul. Vi har alla de små hemma så det är full fart. Granen är kläd. Den ser ut som är "turkisk marknad", alla möjliga färgen samt allt som de små har gjort på dagis plus lite till... så fort barnen åker skall jag klä om den till silver och vitt så som jag vill:-)

Snön har försvunnit och det har varit upp till fem grader här i E-tuna, så blir det varmare passar det bra med en mexikansk kok, annars med! Det har blivit som en kulinariskresa, när man får läsa allt gott ni har ätit, här är man redan trött på julmat... utom lussebullarna:-)

Hoppas Astrid kryar på sig!

Killarna visst är det häftigt att surfa? jag surfade mkt för i tiden, fast jag fick mest försöka hålla mig uppe på brädan när jag spanade efter instruktörerna... nu spanar jag bara efter Kjell:-)

Kram till alla Paola

2008-12-21 @ 09:18:02
Postat av: petra

hej! hoppas du mår bättre snart astrid! och att du pratar spanska:P kram petra

2008-12-21 @ 14:52:16
Postat av: regina

Hej kusinen min!! här är det brått inför julen men har nog läst om er resa. Nu har jag sista natten inför julen o är nästan en vecka ledig,skönt. Vi var som hastigast till Pargas idag efter julskinkan o önska dom god jul.Nu ska det handlas o städas o in med julgranen imorgon,roligt. o sen när julen är förbi då kan jag börja tänka på vår madeira resa o gossarna vet ingenting ännu.dom tycker vi e tråkiga som inte reser när ni är i mexico nu. god jul till er alla. kram Regina

2008-12-21 @ 20:14:14
URL: http://gullstromstomexico.blogg.se/
Postat av: Ewa

Hej på er!

Roligt att läsa era mail, har inte haft tillfälle tidigare att läsa bloggen pga två veckors lärarvikariat, ett riktigt hästjobb. Prova på salsa, dansen menar jag, när ni ändå är där! Såsen salsa antar jag att ni har testat några varianter av?! Be careful with the Tequila!

God Jul

önskar Ewa.

2008-12-22 @ 14:51:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0