Tercero dìa

¡Hola!

Idag har vi varit till pyramiderna som ligger en timmes bussresa utanfor DF (Mexico City) i Teotihuacan. Vi akte tidigt for Mona vaknade mitt i natten (jetlagen). Det var kyligt nar vi akte och annu kyligare nar vi kom fram, men innan vi akte hem var det hett. Det blev en langpromenad igen, pa de dodas aveny till solpyramiden och manpyramiden. Marten gick hela vagen upp pa solpyramiden som ar 65 m hog, Mona vagade inte titta. Astrids ena sandal gick sonder och Love fick skavsar. Innan vi akte "hem" shoppade vi, eller rattare sagt barnen shoppade. Love kopte silversmycken och en sombrero, Astrid kopte poncho och sombrero och Marten kopte sombrero, alla kopte t-shirts.

Efter Los pirámides tog vi bussen tillbaka till Terminal Norte och darifran en taxi till Casa Azul dar Frida Kahlo bodde. Vi hade inte atit lunch i Teotihuacan sa vi tankte ata innan vi gick in pa museet. Vi hittade dock ingen restaurang i narheten sa till sist gick vi in, hungriga och trotta. Ungarna brakade med varandra och Mona konstaterade att det inte var sa smart att kopa sombreros sa tidigt pa resan. Efter Casa Azul hittade vi i alla fall ett matstalle, inte sa fint och maten var inte sa god. Det var comida corrida vilket betydde att vi fick flera olika matratter och gelè till efterratt som Marten och Love hade roligt med =)

Utan Astrid skulle vi inte klara oss, hon ar vart spanska hopp. Mona och Love kan saga si, no, gracias, no comprendo, muy caro, un zumo de naranja, una cerveza och hola. Marten kan lite mer men Astrid forstar och pratar mest (som vanligt). Mexicanerna ar mycket trevliga men pratar endast loco inglés, annu varre blir det val nar vi lamnar DF.

Imorgon ska vi aka turistbuss har i stan, den kan man hoppa pa och av nar man vill. Pa kvallen drar vi vidare till Veracruz vid Mexicanska golfen. Dar har vi tankt sola och bada, Love tycker inte vi har haft semester annu eftersom vi inte gjort det.

Nu ar vi trotta och ska ga och lagga oss, Marten sover redan. Han ar en typisk tonaring som ar som en bebis, ater och sover.

Adiós fran oss, roligt med kommentarer, vi tar garna emot fler :)


Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh, nu vill jag oxå till Mexiko :D

2008-12-15 @ 12:47:07
Postat av: Rita

Hej Mona,



Vad roligt att läsa och veta om er Resa.Här har vi det som vanligt, mycket trist väder men idag fick vi glimtar av solen. Det känns otroligt att julhelgen närmar sig med stormsteg.



Sköt om ER. Njut av all intryck.

Kramar Rita

2008-12-15 @ 12:49:49
URL: http://gullstromstomexico.blogg.se/
Postat av: Carina

Hej på er! Härligt att höra att ni har det bra! Vilka strapatser när ni skulle iväg - sånt som inte "får" hända. Skönt att det ordnade sig. Här halkar vi runt på is och snö och jag är SÅ avis på er som får värme och sol och bad snart! Kram Carina

2008-12-15 @ 15:21:00
URL: http://gullstromstomexico.blogg.se/
Postat av: Paola & Kjell

Hej Mona och alla tonåringar:-)

Vad kul att läsa att resan går bra, trots allt...

Vi kom idag från Rom och vi är redan sugna på att ta första planet till varmare ställen.

Vad bra att Astrid agerar som tolk, jag tycker hon skall få extra ersättning:-)

Ser fram emot att läsa mer om er resa!

Kram Paola & Kjell

2008-12-15 @ 19:27:48
Postat av: lena

mommo o morfar hälsar mommo säger att janne e bra att ha. Blir oxå avis på er. Hur varmt e hett o hur kallt e kyligt .Ha d så bra hälsn ;favoritsyster/moster

2008-12-15 @ 21:34:55
Postat av: regina

Hej semesterfirarna andra sidan atlanten! häftigt att läsa om era äventyr.Ha det så bra O hoppas Love börja njuta av den riktiga semestern när ni kommer till värmen...Kramar till alla. Regina

2008-12-15 @ 22:03:07
URL: http://gullstromstomexico.blogg.se/
Postat av: Carina

Hej, gör ett nytt försök med en kommentar, skrev igår, men den verkar inte finnas med. Härligt att ni har det bra! Underbart med lite värme och att se så mycket som ni gör! Kram Carina

2008-12-16 @ 10:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0