Aventyret har borjat!!

Nu har vi gatt och gatt och gatt hela dagen i Mexico City. Fran hotellet via frukostbuffé pa ett annat hotell (huevos, bacon, froot loops, chokladpuffar, pan, yogur, muffins, wienerbrod) till Bosque de Chapultepec och antropologiska museet. Det var hur intressant som helst och Astrid tog manga foton. Vi at lunch vid museet, jattegod mexicansk lunch ;) Det ar tur att vi gar sa mycket for maten ar fantastiskt god. Inga bonor och ingen mandelmassa!!! Love tyckte vi skulle ta taxi fran Chapultec till hotellet, men efter en muta bestaende av energidryck sa gick alla barnen hela vagen. Manga steg blir det. Imorse gick vi ut ganska tidigt, da var det lite kyligt och inte ens Mona hade troja :( Mexicanerna gick omkring med tjocka jackor och halsdukar....

Det som inte fick handa, hande igar morse/natt nar vi skulle aka till Arlanda; bilen startade inte. I panik ringde vi barnens pappa Janne som kom som ett skott. Vi hittade inte startkablarna, Mona sprang som ett skallat troll upp till lagenheten, ner i kallaren utan att hitta dem, rotade sedan fram dem fran bakluckan bredvid reservhjulet och trodde att saken var klar. Men, men, inte ens med hjalp startade bilen sa da erbjod sig Janne att skjutsa oss. Tusen tack an en gang!!!

Resan var lang och langtrakig. Forsta etappen var fyra timmar lang och andra var nastan 12 timmar. Allas ben var svullna men Martens var varst. Flygplatsen i Madrid var ratt sa stor, sa vi hann inte gora mycket fastan vi var dar 2,5 timmar. Det var turbulent nagra ganger, men inget oroande. Ryggsackarna som vi checkade in pa Arlanda akte direkt till Mexico och de kom ocksa fram. For sakerhets skull hade vi det mest nodvandiga i handbagaget. Nar vi flog in over Mexico City igar fattade vi hur stor staden ar, anda kandes det inte sa nar vi gick. Inte alls sa mycket folk att vi var radda att tappa bort varandra. Det ar valdigt mycket bilar och ingen blinkar sa vi springer over gatorna. Gatorna ar ratt sa ojamna sa det galler att se sig for innan man satter ner fotterna. Har finns bade tiggare och uteliggare. Lite varstans pa gatorna har de stallt upp julkrubbor, stora julgranar som blinkar och julstjarnor. Marten ar imponerad av stora cocacolaflaskor pa 3,3 liter.

Nu ar vi pa hotellet, de har dator som vi kan lana/hyra. Nu ska vi ga och snygga till oss och sedan blir det middag pa KFC (Kentucky Fried Chicken), gissa vem som valt det???

Kram Mona, Astrid, Marten och Love

Kommentarer
Postat av: kelly

Spännande! Önskar er en trevlig fortsättning på resan. Erkänner, blir maximalt ressugen nu....

Ha det gott

Kelly

2008-12-15 @ 00:33:43
Postat av: lena

låter bra väntar på fortsättning ha d så bra

2008-12-15 @ 01:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0